Gamer computer - Bliv klogere på gamer computere

Oprettet: 06-06-2017

En gaming computer er en PC designet til at spille krævende videospil. De er meget lig traditionelle pc'er, men den vigtigste forskel er tilføjelsen af resultatorienterede komponenter såsom en high-end CPU og en eller flere grafikkort. For folk, der ikke har så meget forstand på PC’er, kan det være en anelse svært at vide hvad man skal kigge efter, så vi vil i dette blogindlæg fokusere på hvad der specielt ved gaming PC’er og hvad man bør kigge efter når man vil købe en ny.
Udviklingen af computere og spil, er fuldstændig enestående. Vi vil derfor først gå igennem evolutionen af gaming PC’er og derefter gå i dybden med hvad du burde kigge efter i en gaming PC.

Find gamer computere her

Evolutionen af gamer computere

Historisk har man altid set, at gaming computere har haft flere forskellige hardwarekomponenter, der adskiller dem fra en typisk pc. Presset for bedre grafik begyndte med naturtro farver, fra displaysystemer såsom CGA hvilket senere blev til VGA. Gaming var også med til at sørge for indførelsen af lydkort, en komponent, der nu er almindeligt integreret på bundkortet.
I 1980'erne fik flere ikke-IBM PC kompatible platforme en del popularitet på grund af avanceret grafik og lyd kapaciteter, især Commodore 64 og Amiga. Spiludviklere af tiden målrettede disse platforme til deres spil. Typisk, ville de dog senere også have deres spil til den mere almindelige PC og Apple platform.
LAN-fester har bidraget meget til at fremme brugen af netværkskort og routere. Udstyret man brugte til dette er nu almindeligt anvendt af alle personer som bruger computere. Ligesom med lydkortet, er netværksadaptere nu almindeligt integreret på et bundkort. I moderne tider er den primære forskel mellem en gaming computer og en ”mainstream” pc, inddragelsen af et performanceorienteret grafikkort og andet hardware, som er der for at gøre computeren så hurtig som muligt. Da computerspil bliver mere og mere krævende på grund af den flotte grafik og størrelsen af spillene, kan en normal computer ikke opfylde alle krav som de stiller.

Resultatorienterede gamer computere

Gaming pc'er er specialiserede high-end pc'er, hvor komponenter har meget betydning. Det er vigtigt at man tager sig god tid til at overveje, hvad man skal købe for at få mest ud af købet. Vi fører dig gennem de forskellige faktorer du bør overveje, når du ønsker at købe en gaming stationær eller bærbar computer. Hvilken slags PC vil det tage at køre såkaldte "high-end 3D-spil?" Det kommer meget an på hvor mange penge man har at gøre med, men klassikerne Alienware, MSI og ASUS gaming PC’er kan med lethed klare arbejdet. Hvis du ikke er lavet af penge, vil et par velovervejede valg gå en lang vej mod at hjælpe dig med at få den rigtige computer, selvom det er fra en standard PC.
Hjertet af ethvert system er dens processor. Hvilken en du vælger, vil have en stor indvirkning på performance. Som med alt andet hardware udstyr, kommer der nye processorer konstant, som er bedre end de forhenværende.
Hurtige CPU'er såsom AMD A10 og quad-core Intel Core i7-processorer kan også give computeren en masse kraft og evne til at køre krævende spil flydende. Budget gamere bør se på billigere, men stadig hurtige, processorer, såsom AMD A8 eller Intel Core i5, som vil banke overraskende mange penge fra bundlinjen og stadig være i stand til at køre rigtig mange spil i god kvalitet.
Man skal derudover også have en del fokus på hukommelsen i computeren, det vil sige dens RAM. Der er dog nogle folk som har unødvendigt meget fokus på hukommelsen i computeren, men en stor del af spil, som sælges i dag vil køre godt på en computer med kun 4 GB RAM. Til sidst er det vigtigt at man aldrig sjusker med grafikkortet i en gaming PC - det er det mest dyre komponent, men er uden tvivl en god investering. Der er derfor utroligt mange gaming PC’er som er udstyret med nVidia GTX 980 og AMD Radeon HD 7970, som i dagens marked, er nogle af de bedst ydende grafikkort.

Meget for pengene

Der er ikke nogen tvivl om, at gamer computere er de computere, som leverer den stærkeste hardware. Hvis man sætter pris på at spille computerspil i den bedste grafik, uden nogen former for problemer, kan det kun anbefales, at man anskaffer sig en gamer computer. De er naturligvis en anelse større end ganske normale computere, men de vejer altid op for det i form af ydeevne og styrke.