En gamer skærm er ikke bare en skærm

Sidst opdateret: 10-07-2017 11:21:27
Oprettet: 06-06-2017

En gamer skærm er ikke bare en skærm. Her hjælper vi dig med at finde hoved og hale på hvad der rører på sig på skærmmarkedet og hvad man skal bide mærke i, når man som forbruger skal ud og investere i nyt hardware.

Budget og behov

Et af de vigtigste grundelementer der skal være på plads, når man som gamer higer og søger efter den rendyrkede spilfornøjelse, er den gode skærm. Foruden selvfølgelig at være essentiel for overhovedet at kunne have nogen form for spiloplevelse, er valg af monitor som bekendt også afgørende for den billedkvalitet man som forbruger ender med forhåbentlig, at nyde godt af derhjemme. Men en skærm er jo ikke bare en skærm og navnligt gamer skærme er i en klasse for sig, da de ofte kan lidt mere end traditionelle monitors.

Det første man skal være opmærksom på, er ens personlige behov: Er du på et stramt budget, er din computer eller grafikkort af en lidt ældre model, eller er du bare helt tilfreds med kun at kunne køre Tetris på laveste ’settings’, giver det ikke meget mening at investere 5000 kroner i en luksusskærm, slet ikke hvis dit grafikkort eksempelvis ikke kan levere varen visuelt. Heldigvis kan en solid gamer skærm, med alt det essentielle, fås til under 2000 kroner og skulle du ikke være ude efter det helt store festfyrværkeri, er sådan et køb afgjort værd at overveje. Er du derimod ikke typen der bestiger et bjerg halvvejs og lever du for den krystalklare, barberbladsskarpe billedoplevelse, ja, så kan det give god mening at investere i en skærm der går hele vejen. Derudover er størrelse af skærm også værd at overveje. Der sker enormt meget inde for skærmteknologiens verden, fra enorme, kurvede designer skærme og til de utroligt tynde OLED-paneler - det kan være svært at bevare overblikket til tider. Der er stor forskel på hvorvidt skærmen skal kunne stå på dit minimalistiske hjørnebord på kollegieværelset, eller om du også gerne vil kunne koble skærmen til din Blue-Ray og PlayStation og nyde oplevelsen fra sofaen og her hos Føniks tilbyder vi et stort udvalg fra alle de kendte mærker, heriblandt Acer, BenQ og ASUS, netop for at sikre os at der er noget for enhver smag og ethvert behov.

Gamerskærme - Klik her og se det store udvalg

Opløsning og Ultra-HD

Uden at blive alt for teknisk kan man overordnet sige, at der skal være balance og sammenspil mellem hvad din computers ydeevne kan præstere og så det din monitor kan vise på skærmen. Billedkvalitet er nemlig et resultat af det der kaldes for opløsning, eller ’resolution. ’ Opløsning afhænger af det antal pixels din skærm kan vise. Hvis skærmen på din bærbar eksempelvis har en relativ lav opløsning og kun kan vise traditionelle HD billeder på 720p (altså 720 pixels), ja, så kan det godt være at du har valgt 1080p (fuld HD) i Youtube indstillingerne, men din skærm er simpelthen ikke i stand til at vise mere end 720p. På samme måde skal en kvalitetsskærm være i balance med computerens ydeevne.

Med de nye Ultra-HD skærme, også kendt som 4K monitors, fra ASUS, Acer og BenQ og deres afsindig flotte billedkvalitet og ydeevne, går spilverdenen en ny, revolutionerende tid i møde. Billedkvaliteten er skarpere, farvedybden er mere levende og kompleks og objekter bevæger sig blødt og flydende henover skærmen. Med en uhørt skærmopløsning på op imod 4000 pixels, repræsenterer Ultra-HD monitors piedestalen af moderne billedteknologi. 4K skærme er til gameren der vil gradere sig mod at være nødsaget til at købe ny hardware igen om nogle år, når fremtidens flottere, mere krævende spil står for døren. Disse skærme kan det hele og har du råd til at betale lidt ekstra for den ultimative billedoplevelse er der ingen grund til at lede yderligere. Lever du af din SU eller er du fint tilfreds med en skærm der kan lidt mindre, byder både BenQ, ASUS og Acer selvfølgelig også på mindre, mere økonomisk ansvarlige skærme, men er det nu du har besluttet for at opgradere til fremtidens spiloplevelser, er en Ultra-HD monitor alle pengene værd.

 

Der er ingen tvivl om at der sker meget i teknologiens verden og det kan til tider være svært at følge med. Tilføjer vi hertil nye teknologiske gennembrud på 3D fronten, sammenfoldelige touch screens, samt spiludvikleres genfundne interesse for virtual reality, er der ingen tvivl om, at der er meget man som forbruger skal være bevidst om, når man begiver sig ud for at se på en ny gamer monitor. Vi håber, at vi har været med til at give dig det nødvendige overblik og et lidt dybere indblik, i hvad man skal skrive sig bag øret når man er på udkig efter en tilfredsstillende gamer skærm.