Desktop højtalere - Hvilke desktop højtalere skal man vælge?

Sidst opdateret: 10-07-2017 11:20:45
Oprettet: 06-06-2017

Uanset om du skal spille computerspil, se en film, eller høre noget musik på din computer, er det vigtigt med nogle ordentlige højtalere og derfor har vi her hos Føniks Computer, samlet et stort udvalg af desktop højtalere til rigtig gode priser. Vi har dog flere forskellige modeller og typer at vælge imellem, så derfor får du her en hurtig gennemgang af, hvad du skal være opmærksom på, når du skal ud og købe nye desktop højtalere. Rigtig god læselyst.

Behov og præferencer

Det første du skal gøre dig klart, er hvor du kommer til at bruge dine desktop højtalere. Det er ikke alle der har plads til en kæmpe subwoofer og et omfattende surround sound system og hvis du bor i en mindre lejlighed, har du måske i virkeligheden heller ikke brug for, at selv mandskabet på den internationale rumstation kan høre når du spiller musik. Omvendt kan man sige, at skal du have den komplette lydoplevelse til fredagsfilmen, eller er du bare fan af sublim lydkvalitet, ja, så er et større system helt klart værd at kigge nærmere på.

desktop højtalere

Det tekniske aspekt

Et vigtigt aspekt man skal være opmærksom på, når man skal finde et sæt passende højtalere, er det rangsystem, der gør sig gældende. Rangsystemet fortæller noget om antallet af højtalere, samt antallet af subwoofere og skrives således: [XX.XX]. Altså indikerer de to første tal antallet af højtalere, mens de to sidste tal indikerer antallet af subwoofere. Nogle gange vil der blot stå [X.X], hvis for eksempel produktet har under 10 højtalere, hvilket oftest vil være tilfældet. Har man eksempelvis at gøre med et højtalersæt, hvor der står [4.1] ud for produktbeskrivelsen, ja, så har produktet altså fire højtalere og en enkelt subwoofer. Det tekniske aspekt skal også ses ud fra dine personlige behov og det er derfor vigtigt, at vide hvad man skal bruge desktop højtalerne til. Er du blot ude efter et billigt sæt højtalere til musik og videoer på nettet, kan du snildt nøjes med 2.1 system, da musik som bekendt bliver optaget i stereo. Med et 2.1 system er du godt dækket ind til hverdagsbruget og du behøver ikke et helt vildt lydsystem for at få fuld kvalitet for alle pengene. Skal du derimod spille computerspil og se film på din PC, er et 5.1 system eller måske endda et 7.1 system, værd at foretrække. Med et 5.1 system får du et fyldigt, autentisk og meget nuanceret lydbillede og den generelle lydoplevelse forbedres selvfølgelig betydeligt. Det hele afhænger af dine personlige behov, så det er vigtigt at man danner sig et overblik over hvad man har brug for, inden man kommer for godt i gang. Men hvilke muligheder har man så egentlig?

Surround sound

Er man ude efter en sublim film- eller spiloplevelse, er surround sound en sikker vinder. Med et 5.1 eller 7.1 desktop højtaler system, fylder lyden hele rummet på en realistisk måde og det føles nærmest som at stå midt i filmen. Hvis du gamer og ikke bruger et headset, kan et surround sound system ofte næsten være en nødvendighed, da mange spil er bygget omkring evnen til, så at sige, at kunne høre 360 grader rundt om dig. Kunne du tænke dig den bedst mulige spiloplevelse eller en biografagtig filmoplevelse hjemme i stuen, er et surround system derfor ikke til at komme udenom.

Mærker og design

Her hos Føniks Computer fører vi en lang række desktop højtalere, fra nogle af branchens mest populære mærker og vi gør altid vores yderste for løbende at holde os opdaterede på de nyeste udviklinger på markedet. Design er i den forbindelse vigtigt, da dit højtalersæt gerne skulle passe til den omkringliggende indretningsstil. Vi tilbyder derfor altid vores kunder et omfattende sortiment af tidsløse og elegante PC højtalere, fra producenter som Creative, Logitech og Edifier, sådan så du altid er sikret et udvalg, der giver dig mulighed for at finde et sæt højtalere der passer til dig og din smag. Er du ude efter et afdæmpet og minimalistisk look, eller et mere spraglet, vildt udtryk? Uanset om du er til det stille og strømlinede, eller det mere farverige og eksperimentelle, får du hos os en masse fede modeller at vælge imellem.

Mange overvejelser - valget er dit

At vælge de rigtige desktop højtalere, er i bund og grund slet ikke så vanskeligt som det måske kan virke og vi håber at du med denne hurtige gennemgang, er blevet afklaret med hvilket slags lydsystem du kunne være interesseret i. Skulle du have nogle spørgsmål vedrørende valg af PC højtalere, eller i forhold til nogle af vores andre produkter, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os. Vores professionelle medarbejdere er altid glade for, at kunne give en hånd med på vejen og hjælper gerne med både tips og gode råd. Rigtig god fornøjelse!