Dell XPS bærbar PC - Se hvorfor XPS serien er så populær

Sidst opdateret: 10-04-2018 09:51:16
Oprettet: 19-12-2017

Dell XPS bærbar computer

Dell XPS står for Dell Xtreme Performance System, og stammer helt tilbage fra 1990 som en linje af computer modeller der skulle levere systemer med ny hardware og høj ydeevne til gode priser. Dengang fokuserede Dell mere på at sælge til større firmaer end til private forbrugere. Efter nogle år væk fra rampelyset blev Dell XPS serien genopblusset i 2005 som en serie af personlige bærbare computere med tung hardware der skulle stå i skarp konkurrence til Alienwares modeller.

I dag står Dell XPS skarpt blandt konkurrerende modeller af bærbare computere. Dell XPS kommer i et bredt udvalg af modeller, men bloggen her vil fokusere på de 3 nyeste modeller af Dell XPS bærbare computere som også er dem Dell selv fremhæver- XPS 13, XPS 15 og XPS 13 2-in-1. Når det kommer til ny hardware og innovativ teknologi slår disse bærbare computere ud på alle parametre. De kommer alle med det smarte og unikke InfinityEdge design, som bloggen vil dække senere, og de nye modeller af XPS 13 er bygget med kraftige 8. generations processorer fra Intel.

Du kan finde hele udvalget af Dell XPS modeller her 

XPS Visionen

Dell XPS er bygget med en vision om at give forbrugerne det bedste værktøj en personlig bærbar computer kan være. Derfor er alle Dell XPS designet til at være nemme at transportere igennem let vægt og kompakte rammer, uden at gå på kompromis med kræfter og ydeevne.

De 3 Dell XPS modeller er skabt i samme vision og ånd, hvor ønsket er at give forbrugeren en stærk og innovativ personlig bærbar. Derfor ligner de hinanden i design og selve fremstillingsmetoden og de brugte materialer er de samme. Der hvor forskellen ligger er i størrelse og konfigurationer som vi dækker senere.

Materialerne i Dell XPS serien står frem som noget helt særligt. Kabinettet i hver Dell XPS er fremstillet af en enkelt blok aluminium for at opnå et robust og solidt kabinet i flot og prangede design. Håndledsstøtten er fremstillet i kulfiber- stærkt og slank som aluminium, men er lettere og med køligere føling. De bærbare computere indeholder ingen stoffer såsom cadmium, bly eller kviksølv og 90% af alle de brugte materialer er genbrugelige.

Alle 3 Dell XPS modeller lover op til 22 timers batterilevetid- de lovede batterilevetider plejer naturligvis at være med forbehold for mange ting, men der løftes rent faktisk 13 timers levetid, på de 3 fremhævede Dell XPS bærbare computermodeller, ved konstant Netflix streaming. Alle 3 modeller af Dell XPS er desuden ENERGY STAR kvalificerede.

InfinityEdge skærmen

En ting vi er nød til at fremhæve i Dell XPS serien er det ekstremt smarte InfinityEdge design- Dells øremærkede metode til at bygge bærbare computere på, der giver dig mindre ramme og mere skærm. Eksempelvis, ved Dell XPS 13, får du en 13.3” skærm i en ramme der kun måler 28 centimeter! Til sammenligning, ville en typisk, konventionel 13.3” bærbar computer model, være bygget i en ramme på 33.8 cm. Denne unikke måde at bygge bærbare computere på, giver Dell XPS modellerne mulighed for at tilbyde ekstremt lavvægtige bærbare computere- fra 1.2 til 2kg afhængig af model og konfiguration.

Skærmen er yderligere udviklet, og spækket med smart teknologi. I Dell XPS modellerne finder du IGZO IPS paneler der giver en visningsvinkel på 170 grader, så du kan se hvad der sker på skærmen fra både højre og venstre. Skærmene kommer desuden med en lysstyrke på 400 nit, et godt stykke over konventionelle modeller, der giver flot visning også selvom du sidder udendørs.

XPS Modellerne

De 3 modeller i Dell XPS vi skal snakke om er, som nævnt, XPS 13, XPS 15, og XPS 13 2-in-1. Hver af de 3 modeller kan fås i forskellige konfigurationer, hvor ydeevne og hardware vil variere afhængig a pris, og både XPS 13 og XPS 15 kan fås med touch funktion som tilvalg i specifikke konfigurationer. Generelt, vil alle konfigurationer af Dell XPS 13, være på 13.3 tommer, hvor de seneste modeller kommer med 8. generations Intel processorer, XPS 15 vil være på 15.6” og være i den højere ende af tung hardware, XPS 13 2-in-1 er klassens stjerne- med en 13.3” touchskærm og et smart hængsel der gør den bærbare computer i stand til at forvandle sig til en tablet.

Du kan se alle vores lagerførte modeller af Dell XPS her

Dell XPS 13

De seneste modeller af de herlige XPS 13 bærbare computere er nu bygget med 8. generations Intel processorer. Dette giver de bærbare computere mulighed for at udnytte, det Intel udviklede, Dynamic Power Mode system. En intelligent overvågningsmetode af din PC der sikrer at processorkraften udnyttes optimalt efter behov. Modellen i den høje ende af konfigurationer kan endda fås med 3200x1800 QHD+ opløsning, og touchskærm. Dell XPS 13 er den letteste af XPS modellerne med en spæd vægt på kun 1.2kg uden touch, og 1.29kg med touch.

Du kan se udvalget af Dell XPS 13 bærbare her

Tip fra Føniks! XPS 13 fås både som "almindelig bærbar" og som en 2-i-1 bærbar med flipskærm. Læs mere om sidstnævnte nedenfor.

Dell XPS 15

XPS 15 er de tungeste modeller i klassen, både på vægt og hardware. De vejer mellem 1.8kg til 2kg, afhængig af konfiguration- hvilket jo stadig er en meget pæn vægt for en bærbar computer. Det er disse modeller man er på udkig efter hvis store muskler og høj ydeevne er en prioritet. XPS 15 kommer, modsat de andre modeller, med et dedikeret grafikkort og højere ydende RAM, med mulighed for at tilføje op til 32GB. XPS 15 kan fås med en skærm der understøtter 3840x2160 Ultra HD-opløsning.

Du kan se hele udvalget af Dell XPS 15 bærbare her

Dell XPS 13 2-in-1

Vores personlige favorit er XPS 13 2-in-1 modellen, der for første gang introducerer InfinityEdge i en bærbar computer/tablet hybrid. Med en Dell XPS 13 2-in-1 kan du arbejde på din personlige computer præcis på den måde du vil, takket være det førsteklasses 360 graders hængsel der giver fire fleksible positioner- tablet, staffeli, bærbar pc og holdertilstand. Skriv noter, lav tegninger og skitser i Windows Ink med en Dell active pen der indeholder tusindvis af trykfølsomhedsniveauer og giver en meget præcis følelse af blyant og papir. Kan fås med op til 3200x1800 QHD+ opløsning for fantastiske billeder.

Du kan se alle Dell XPS 13 2-in-1 modeller her

Slutord

Disse 3 modeller af Dell XPS udfylder forskellige behov, men er alle fantastiske i deres egen facon. Uanset hvilken model du tænker er noget for dig, håber vi her fra Føniks Computer at du efter at have læst denne blog føler dig bedre udrustet og parat til at vælge lige den model du kunne tænke dig.