Blækprinter - Guide og gode råd til køb af blækprinter

Oprettet: 06-06-2017

Er du på udkig efter en printer til dine grafiske projekter, så følg med her, når vi i denne artikel dykker ned i hvad der er værd at vide og hvad man bør være opmærksom på ved køb af en blækprinter.

En blækprinter bliver også kaldt en Inkjet printer og som navnet antyder, så anvendes der blæk i en blækprinter, hvor der f.eks. i en laserprinter anvendes pulver patroner. Blækprinteren anvender fire blækpatroner (farve toner) med farverne cyan, magenta, gul og sort. Disse farver bliver i den grafiske verdenen også kaldt “CMYK” og bliver anvendt af grafikere til opgaver der skal printes. En blækprinter er klart det bedste valg til grafiske opgaver, og kan også sagtens printe tekst. Skal der printes en rapport til jobbet eller skolen i ny og næ, så er du godt tjent med en blækprinter og beholder samtidig muligheden for gode farveprint. Skal du derimod printe flere hundrede sider tekst, så skal du kigge efter en laserprinter, som den du finder på kontoret af mindre virksomheder eller offentlige institutioner.

Find en blækprinter her

Blækprinter og foto blækprinter?

Når man har besluttet sig for, at det er en blækprinter man går efter, har man også muligheden for at få en foto blækprinter. En foto blækprinter kan lave billeder i en høj kvalitet, som du måske kender når man får fremkaldt billeder i en butik. Dette anbefales dog mest til entusiasten eller hvad man har brug for et fotoprint her og nu. En blækprinter er også i stand til at lave et flot fotoprint og anvender man det rigtige papir at printe på kan det give et ganske fint resultat.

Nutidens blækprinter er ikke “bare” en printer

Ligesom din mobiltelefon ikke kun er en telefon, så behøver en blækprinter heller ikke nøjes med kun, at være en blækprinter. De meget populære multifunktions printere kan rigtigt mange ting den dag i dag. Oftest vil en blækprinter være både udstyret med indbygget scanner og kopimaskine. Også selvom det måske ikke er noget man bruger dagligt, så vil man sandsynligvis før eller siden finde det ekstremt praktisk hurtigt at kunne scanne gamle feriebilleder ind på computeren eller tage en kvik kopi. Man kan selvfølgelig klare sig udemærket med en blækprinter uden scanner og kopi funktion, men man bør overveje om man på et tidspunkt måske ville kunne få brug for disse funktioner alligevel. Især fordi prisen på en multifunktionsprinter er blevet så lav med tiden.

Tilslutningsmuligheder med en blækprinter

Det meste elektronik man kan købe i dag er trådløst eller kan fås trådløst. Det er derfor næsten en selvfølge at man også kan få en trådløs blækprinter. En trådløs blækprinter fungerer ved at den opretter forbindelse til dit trådløse netværk i hjemmet. Derfor kræver det, at man har en trådløs router sat op, hvis man ønsker at bruge sin blækprinter trådløst. Man kan selvfølgelig altid tilslutte sin blækprinter direkte til computeren via et usb kabel uanset om den er trådløs eller ej. En blækprinter der kan gå på netværket, enten trådløst eller med netværkskabel har sandsynligvis også en funktion der gør, at den har forbindelse til internettet. Dette er især praktisk hvis man vælger en blækprinter med scanner og kopi funktion. Således kan ens blækprinter sende et scannet eller kopieret dokument direkte fra printere til en mailadresse uden man først skal have det lagt over på computeren og så sende det derfra.

Vedligeholdelse af en blækprinter

Dyserne i en blækprinter har jævnligt brug for vedligeholdelse, men det skal man ikke blive nervøs over, da en blækprinter renser sig selv også selvom den ikke har været tændt i et længere stykke tid. Når det er, at en blækprinter ikke har været brugt i lang tid, så kan man nogle gange opleve at blækpatronerne har mistet noget af deres blæk. Dette skyldes at blæk er en væske og denne kan stille og roligt fordampe med tiden. Dog skal man ikke være nervøs for, at ens nyindkøbte patroner er tomme efter en uge eller et par måneder, da det ikke fordamper ret hurtigt.

Hav altid ekstra toner parat til din blækprinter

Det er drøn irriterende hvis man løber tør for toner mens man er ved at printe noget eller hurtigt skal have printet en side inden man skal ud af døren. Derfor er det en klar fordel hvis man har ekstra toner liggende i skuffen. Samtidig kan man ofte få et bedre tilbud på toner ved at købe en større mængde på én gang. Og så længe man ikke pakker disse ekstra printerpatroner ud af plastik emballagen, så kan de heller ikke fordampe, da de er opbevaret lufttæt.

Blækprinter fra Brother

Her hos Føniks Computer kan vi anbefale en Brother blækprinter. Brother har eksisteret siden 1908 og har været i Danmark siden 1968. De har solid erfaring med, at udvikle og producere printere og var det firma der lavede de første svanemærkede printere i Danmark.

Find en Brother printer her

Hjælp til at vælge en blækprinter

Når du skal vælge en blækprinter, kan det godt være svært at overskue alle funktioner og muligheder man har. Men vi håber at denne artikel har kastet lidt lys over de muligheder der findes og du skal selvfølgelig være mere end velkommen til at kontakte os med spørgsmål. Vi hjælper gerne med at finde den rigtige blækprinter der passer til dine behov.