Billige bærbare - Leder du efter en billig bærbar?

Oprettet: 06-06-2017

Der er i dag rig mulighed for at anskaffe sig billige bærbare computere, som både leverer kraftig ydeevne, flot grafik og et design, der er både indbydende og brugervenligt. Dog er der et par faldgruber, man kan forsøge at styre udenom, når man skal købe billige bærbare computere. Har man disse i baghovedet, så tør vi næsten garantere, at man bliver glad for sin billige barbære computer. Bærbare computere fås i dag i mange forskellige versioner. Det kan derfor være en rigtig god ide at lokalisere netop den model, som passer bedst til ens personlige smag og behov.

Find den model som føles rigtig

En stor del af oplevelsen med at bruge en bærbar computer går igennem hænderne. Og selvom alle bærbare stort set er sat ens op (tastatur og touchpad), så er der mange små variationer, som gør dem vidt forskellige. Overvejer man at købe en billig bærbar computer, så bør man derfor altid teste den inden et køb, hvis man har mulighed for det. Så kan man jo altid gå hjem og bestille modellen fra billige internetforhandlere som os, når man har fundet den rigtige.

Vælg den rigtige størrelse

Billige bærbare computere fås i mange forskellige størrelser lige fra små kompakte 11’’ skærme til store 16’’ modeller og derover. Inden man vælger en ny computer, bør man altid overveje, hvad man skal bruge computeren til. Man får som regel en kraftigere computer for pengene, når man vælger de større modeller. Disse fylder og vejer dog også rigtig meget og vil egne sig dårligt som skolecomputer eller til lignende scenarier, hvor mobilitet og pladsbesparelse er ekstra vigtigt.

Omvendt skal man ikke lade sig forblinde af helt små modeller. Særligt hvis man skal arbejde med computeren over længere tid, vil en ekstralille bærbar computer kunne føles klaustrofobisk og en smule ubehagelig. Vi anbefaler derfor, at man som udgangspunkt vælger billige bærbare med skærmstørrelser på omkring 15.6’’ skærm, hvis mobilitet er mindre vigtigt, og 13.3’’-14’’ hvis man ofte skal have sin computer med i tasken. De større og mindre modeller henvender sig til mere specifikke brugerbehov og bør som udgangspunkt ikke være et standardvalg, når man skal købe billige bærbare computere.

Integreret grafikkort eller dedikeret grafikkort

De fleste billige bærbare computere i dag har integrerede grafikkort. Disse vil for langt de fleste brugere være ganske tilstrækkelige, hvis ens daglige brug inkluderer brug af skriveprogrammer som Office Pakken, internetsurf og lignende. Har man planer om at spille nye, krævende computerspil, vil man derimod med fordel kunne vælge billige bærbare computere med et dedikeret grafikkort. Selvom der med Intel HD4000, som er Intels seneste bud på et integreret grafikkort, er der sket meget i forhold til forgængeren HD3000, så der er stadigvæk meget at vinde ved at vælge et dedikeret grafikkort fra enten Nvidia eller AMD. Heldigvis kan man i dag få billige bærbare med dedikeret grafikkort, hvor fabrikanter som Acer og Lenovo begge er gode til at levere billige bærbare med dedikeret grafikkort.

Billige gamer bærbare med dedikerede grafikkort

Overvurder ikke antallet af RAM

Det er nemt at lade sig forblinde af, hvor mange RAM en computer har. Fabrikanter vil ofte slå deres bærbare computere stort op på, at de har så og så mange RAM. Sandheden er dog, at antallet af RAM i en computer langt fra er det eneste der spiller ind, når man skal regne computerens ydeevne ud.

For den gennemsnitlige pc bruger vil alt over 4 GB RAM være unødvendigt i dag. Der er derfor ingen grund til at vælge en dyrere model på baggrund af dette alene. Finder man en billig bærbar, hvor der er pakket 8 GB RAM, skal man blot se dette som en bonus. Men man bør ikke vælge en bærbar alene på grund af dette.

Der er masser at vælge imellem

Der er massevis af grunde til at undersøge markedet grundigt, inden man vælger sin nye, billige bærbare. De forskellige producenter konkurrerer heftigt om at tilbyde de bedste bærbare til de laveste priser, og det kan man lige så godt drage fordel af som kunde.

Samtidigt er der sket meget på markedet for billige bærbare computere, og man kan nu om dage få en model næsten præcis, som man ønsker sig, uanset om det er en lille kompakt model, som intet fylder i tasken eller en større model til at spille de nyeste computerspil. Det er blot at finde den rigtige model og så nyde den lave pris, denne sandsynligvis fås til lige nu.

Billige bærbare sorteret efter pris