Billig bærbar - Find den helt rigtigt bærbar til prisen

Oprettet: 06-06-2017

Billig bærbar

Når man i dag skal købe en ny og billig bærbar, så er der gode muligheder for at få en model, som både leverer flot grafik, et design, der er både brugervenligt og indbydende, samt en kraftig ydeevne. Vi har herunder forsøgt at strikke en mindre guide sammen, hvori vi gennemgår et par af de aspekter omkring køb af billig bærbar, som man bør styre udenom. Der er i dag mange forskellige typer bærbare computere på markedet, og præcist hvilken model der passer til ens behov afhænger til dels af, hvad man skal bruge computeren til. Overvejer man dette inden, man køber en billig bærbar, er der bedre chancer for, at den vil leve op til ens behov.

Den perfekte størrelse

Billige bærbare computere fås i mange forskellige størrelser, lige fra små kompakte 11’’ skærme til store 16’’ modeller og derover. Inden man vælger en ny computer bør man altid overveje, hvad man skal bruge computeren til. Man får som regel en kraftigere computer for pengene, når man vælger de større modeller. Disse fylder og vejer dog også rigtig meget og vil egne sig dårligt som skolecomputer i tasken eller til lignende scenarier, hvor mobilitet og pladsbesparelse er ekstra vigtigt.

Billige 11.6" bærbare

Billige 13.3" bærbare

Billige 15.6" bærbare

Dog skal man ikke hoppe helt over i den anden grøft og vælge en model med så lille en skærm som muligt. De helt små bærbare computere kan føles klaustrofobiske og ubehagelige at anvende. Specielt gør dette sig gældende, hvis man skal arbejde ved computeren i længere tid. Vi anbefaler derfor, at vores kunder som udgangspunkt vælger en billig bærbar med en skærmstørrelse på omkring 13,3’’ til 14’’. Det skal naturligvis understreges, at hverken mindre eller større nødvendigvis er skidt. Blot at modeller i førnævnte størrelser ligger et godt sted på skalaen, hvor skærm og tastatur ikke føles for småt, og hvor computeren stadigvæk er til at have med i tasken.

Skal computeren bruges til gaming?

Hvis man er på udkig efter en billig bærbar, som kan klare nyere computerspil, er der et par forholdsregler, som man kan træffe. Når man bevæger sig op i de nyere computerspil, så er det især grafikkortet i bærbare, som kan have svært ved at følge med. Mange bærbare er udstyret med et integreret grafikkort. Disse er da også fremragende til mange brugeres behov. Men skal man spille computerspil, så vil de som regel halte bagud. Man kan derfor med fordel give en smule ekstra for så at få en computer med et dedikeret grafikkort, da selv billige grafikkort af denne type ofte vil forbedre computerens ydeevne gevaldigt, når det gælder computerspil. Acer og Lenovo er gode eksempler på producenter, der begge tilbyder modeller med dedikeret grafikkort til ganske gode priser.

Billige gamer bærbare

Fokuser ikke udelukkende på RAM

Når man kigger på en billig bærbar computer, så er det nemt at lade sig forblinde af et højt antal RAM. Sandheden er dog, at computerens hukommelse (RAM) langt fra er det eneste, som har betydning for systemets ydeevne. Dermed ikke sagt, at man bør styre udenom computere med stor hukommelse. Blot at andre faktorer såsom processorkraft og førnævnte grafikkort også har stor betydning. Man kan i dag uden problemer finde en billig bærbar med 4 GB RAM, og sandheden er nok, at dette vil være mere end nok for den gennemsnitlige bruger. Derfor kan man ligeså godt gøre sig selv den tjeneste, at vælge en model, hvor resten af computerens specifikationer er ligeså fordelagtige. På den måde vil man ofte få mest ud af en billig bærbar såvel som dyrere modeller.

Et kundevenligt marked

Der er lige nu gevaldig konkurrence på markedet for computere. Dette betyder, at man i dag kan få en billig bærbar med næsten uvirkeligt høje specifikationer, der for få år siden ville være forbeholdt de absolut dyreste modeller på markedet. Denne priskrig imellem producenterne kan man som kunde lige så godt drage fordel af og dermed nyde, at man lige nu får en billig bærbar til skole, kontoret eller gaming for ganske lave priser.

Ultrabooks

Macbooks

Ultra mobile bærbare