BenQ projektor - Guide til hjemmebiograf med BenQ projektor

Oprettet: 06-06-2017

Hjemmebiografer er ikke længere kun forbeholdt de helt store entusiaster og biografelskere. I takt med at teknologien er blevet mindre, hurtigere og lettere at anvende af forbrugeren, er hjemmebiografer gået hen og blevet mere tilgængeligt for den almindelige dansker. Men selv om det er blevet billigere og nemmere, så kan det til stadighed være vanskeligt at sætte sind ind i hvad man bør være opmærksom på og hvilken model man skal købe. I den følgende artikel vil vi komme lidt ind på hvad du bør kigge efter, hvis det er du går med tanken og at lave din egen hjemme-bio. Vi vil hen ad vejen tage udgangspunkt i en BenQ projektor. BenQ er et anerkendt mærke inden for projektorer og har med årene tilegnet sig en del ekspertise på området.

Første overvejelser inden du køber din BenQ projektor

Inden du køber din BenQ projektor, bør du overveje hvad du gerne vil bruge den til og samtidig vurdere hvor meget plads der er til rådighed. Du kan sagtens få en BenQ projektor der uden problemer kan gengive et fint billede op af en jævn og glat væg uden lærred. Men det er ikke alle der har en stor fri væg og de færreste har lyst til at flytte familie billederne hver gang man vil se en film. Din BenQ projektor er bedst tjent med et lærred, både når det gælder den visuelle gengivelse men over mulighederne for at rokere med indretningen i hjemmet. Et lærred ville kunne stå i et hjørne af rummet og stilles eller hænges foran andre indretnings objekter. En anden overvejelse i forbindelse med dens anvendelsesmuligheder er, om man gerne vil have sin BenQ projektor med på farten. Dette kunne være i tilfælde af en tur i sommerhuset, en præsentation på jobbet eller et andet arrangement. Afhængigt af hvad din BenQ projektor skal anvendes til, så er opløsningen særdeles vigtig.

Find BenQ projektor her

BenQ projektor til kontoret eller hjemme-bio - Hvad med opløsningen?

Når vi snakker om opløsningen på en BenQ projektor, så gælder de samme regler, som der gælder ved opløsningen på et fladskærmsfjernsyn. Jo højere opløsningen er, desto skarpere står billedet. Og jo større billedet skal være, jo højere bør opløsningen derfor også være, således man stadig har et flot og skarpt billede. Hvis man udelukkende skal bruge sin BenQ projektor til kontoret for at vise powerpoint slides, så kan man sagtens vælge en af de lavere opløsninger og spare lidt på bundlinjen. Skal man derimod have en god oplevelse når der skal vises en video, bør man vælge en BenQ projektor der lever op til dette, da billedet og bevægelser vil være betydeligt bedre og flottere end på kontor projektoren. Og til hjemmebiografen anbefales det generelt, at du vælger en BenQ projektor med en 720p eller 1080p HD opløsning.

Lysstyrke og kontrast - Skal din BenQ projektor bruges i dagtimerne?

Skal din BenQ projektor bruges i dagtimerne, så skal den have en høj lysstyrke. Det kan sammenlignes lidt med ens fjernsyn eller mobiltelefon. De fleste har nok bemærket, at det kan være svært at se hvad der står på skærmen af ens telefon, hvis man står ude i solen og lysstyrken ikke er høj nok. Det samme gør gældende for en BenQ projektor og man bør derfor vælge en model der har omkring 3000 til 4000 lumen, hvis man vil have en god filmoplevelse i dagtimerne. Dog kan en BenQ projektor med en lysstyrke mellem 2000 og 3000 lumen også godt klare opgaven i i dagtimerne, men jo højere jo bedre. I sidste ende vil billedkvaliteten altid være bedst når det er mørkt. Kontrasten på en BenQ projektor fungerer identisk med kontrasten på et fladskærms fjernsyn. Her bør man gå efter et så højt kontrastforhold som muligt.

Tilbehør til din BenQ projektor

En BenQ projektor kan ligesom stort set alle andre projektorer på markedet kun gengive et billede. Derfor vil det være nødvendigt at have højttalere, digital tunere og andet udstyr ved siden af. For at undgå, at man skal trække alt for mange ledninger op til sin BenQ projektor, kan det være en fordel at have det meste af sit udstyr samlet i en receiver og så kun trække et par ledninger derfra. Det kan måske være en fordel, at man skal have eksterne højttalere ved siden af, da man dermed har muligheden for, at vælge lige det man gerne vil have. Hvor man ved køb af et fladskærmsfjernsyn ofte må gå på kompromis med de højttalere der er bygget ind i apparatet. Derfor er der med en BenQ projektor frit spil for, hvilke højttalere man vælger. Hvis det er en hjemmebiograf man sigter efter at indrette, så har man her en god chance for at overtale ægtefællen eller kæresten til et godt surround sound system. Vi håber, at disse pointers vil hjælpe dig med valget af den rette BenQ projektor. Vi ved selvfølgelig godt, at der stadig kan være spørgsmål og derfor er du altid velkommen til at kontakte os her hos fcomputer.dk, med spørgsmål til råd og vejledning.