Barebone computere – den skræddersyede model

Oprettet: 06-06-2017

Har du brug for en computer, hvor alle de forskellige hardware enheder nøje er afmålt til præcist at matche dine behov? Så er en barebone computer et rigtig godt bud på en god løsning. Med en barebone pc får man et kabinet, en strømforsyning og ikke meget andet. Vi har altså sørget for den ramme, hvori du kan sammensætte din drømmecomputer.

Shuttle barebone computer

Asus barebone computere

Alle barebone computrere

Lad os hurtigt gennemgå de vigtigste typer hardware ved computeren, som skal bruges, før man går i gang:

 

Harddisk

Har du brug for en ekstra hurtig harddisk, så er der rig mulighed for at kombinere dette med en barebone pc. Kan du derimod nøjes med mindre, så er dette også en mulighed. Konsulter eventuelt vores guide til køb af harddiske inden du beslutter dig. Her har vi beskrevet, hvilke overvejelser man bør gøre sig, når man vælger en ny harddisk eksempelvis til ens barebone computer.

Ram, grafikkort og processor

Ligesom vi skal have valgt den harddisk, som bedst passer til dine behov, så skal vi også have valgt både ram, grafikkort og processor. Her er der igen frit valg på alle hylder, da barebone computeren kan sammensættes præcist, som du ønsker det. Du kan altså få alt lige fra en lynhurtig gamer computer til en billigere løsning, hvor der mere er fokus på skriveprogrammer eksempelvis Office pakken, internet-surfing og lignende.

Styresystem

En barebone pc leveres naturligt nok ikke med noget styresystem. Heldigvis er der i dag mange gode muligheder for at få et godt styresystem, som passer til ens behov. Er man til den nyeste teknologi, anbefaler vi herfra det nye, fantastiske Windows 8 styresystem. Er man til den gamle skole, og sværger man stadigvæk til Windows XP eller måske endda til Windows 98, så kan dette også sagtens lade sig gøre. Er man ekstra ferm til opsætning af software på computere, kan man kaste sig ud i brugen af Linux styresystemet. Præcist som ved alle andre facetter af barebone computeren er valget helt og aldeles dit.

Hvorfor vælge en barebone computer

Er man lidt ferm til at sætte computere sammen, og er man ekstra kræsen med indmaden i sin computer, så er en barebone computer den perfekte løsning. Man får nemlig præcist det hardware, som man har brug for. Dette sikrer både, at man får en computer, som yder den performance, man har brug for, når man skal nyde de nyeste og mest avancerede computerspil. Samtidigt slipper man også ved en barebone pc for at kaste ekstra penge efter dyrere hardwaredele, som yder mere, end man har brug for.

Hvis man vil have en computer, som bogstaveligt talt er den personlige computer, så er barebone den rette vej at gå. Det kræver dog lidt teknisk snilde og egner sig nok bedst til den erfarende pc bruger. Skulle der rejse sig spørgsmål hen ad vejen vedrørende sammensætningen af din barebone computer, så stiller vi naturligvis op med råd og vejledning.

Shuttle barebone computer

Asus barebone computere

Alle barebone computrere