Bærbar tilbehør - Guide til køb af tilbehør til bærbar computer

Oprettet: 06-06-2017

Her hos Føniks Computer mener vi, at man burde have alt computertilbehør i den bedste kvalitet. Om du så skal have fat i en ny oplader, nye RAM, computertasker eller bærbar kølere, er det altid vigtigt, at kvaliteten af produktet er helt i top. I dette blogindlæg vil vi give dig et overblik af computertilbehør, og hvad der er vigtigt at have et øje for når du køber nyt computertilbehør.

Her hos Føniks Computer kan du finde det rigtige computertilbehør til dig. Tryk på følgende link for at blive ført videre til vores sortiment. Her har du mulighed for at bruge søgefeltet, så du kan finde det produkt, der passer dig perfekt:

Find bærbar tilbehør her

Et stort udvalg af bærbar tilbehør er vigtigt

For de fleste computerejere er blot brugen af computeren ikke helt tilstrækkelig. Man kan for eksempel komme til at stå i en situation hvor man gerne vil have fat i nogle ekstra RAM til computeren, så den bliver hurtigere. For at blive langt mere effektiv med ens arbejde, er der visse grundlæggende computertilbehør til rådighed, der vil hjælpe brugeren til dette. Lige meget hvad for en computer man har, kan man også komme ud for, at der er nogle komponenter, som går i stykker. Her er det rart at have en webshop ved hånden, som sælger et stort udvalg af forskelligt udstyr og tilbehør til computere.

Uafbrudt strømforsyning

Mange af os har været igennem den smertefulde vrede ved at miste vigtigt arbejde halvejs færdigt. Når batteriet i den bærbare computer pludselig går ud, og man har glemt at gemme sit arbejde, kan man nemt miste mange timers arbejde. Løsningen på dette problem kan være at man altid sørger for at have en oplader i fremragende kvalitet og batteriet skal være i top form. Hvis dit batteri er gået i stykker kan det være usikkert at arbejde, da lige så snart din strømforsyning smutter ud af computeren vil den slukke. Dette kan også resultere i skader i hardwaren i computeren. Man kan også sørge for at anskaffe sig en UPS, som kan hjælpe en med hensyn til elforsyning til computeren, men vi vil dog anbefale dig, at du først og fremmest får fat i et godt batteri og en god oplader.

Der er flere ting man skal være opmærksom på, når man skal anskaffe sig et nyt batteri og en ny oplader, da det eksempelvist er forskelligt fra computer til computer, hvor mange watt computeren og batteriet kan holde til. Derfor skal man altid sikre sig, at det nye batteri eller den nye oplader stemmer overens med det gamle udstyr, som fulgte med computeren.

Vær opmærksom på batteriet

Da batteriet i en bærbar computer har en intern mikroprocessor, der måler den estimerede strømstyrke i batteriet, som bliver dårligere med tiden. Derfor er det vigtigt at man kalibrerer batteriet engang imellem, hvis man gerne vil have, at der bliver vist korrekt batteriinformation på ens browser. For at du får mest ud af dit batteri anbefales det, at du udfører denne procedure den første gang du bruger batteriet og herefter omkring hver 3. måned.

Du skal starte ud med at slukke computeren, hvorefter du tilslutter din oplader til computeren. Sørg for at du lader batteriet helt op det maksimale. Du kan se på din batteriindikator hvornår man ikke kan tilføje mere strøm. Du skal nu fjerne opladeren og bruge din computer. På et tidspunkt vil der komme en advarsel frem på skærmen som siger at du bør tilsætte opladeren. Her skal du fortsætte med at bruge computeren indtil den til sidst går i dvale, da den på dette tidspunkt er 99 % afladt. Det sidste du skal gøre er, at slukke computeren, som du gjorde i starten, og lade computeren op til 100 % igen.

Ved at kalibrere dit batteri på denne måde vil du få meget mere ud af dit batteri, og det vil med stor sandsynlighed også holde en del længere tid. Når du køber et helt nyt batteri, kan det være en meget god idé at udføre denne procedure 3 til 4 gange for maximal kapacitet.

Den perfekte oplader til din bærbar

Som nævnt tidligere, er det også vigtigt at der er meget fokus på at få den rigtige oplader til computeren. Det er ikke helt så let at købe en ny strømforsyning til den bærbare computer, da der skal lidt specialviden til.

Når du køber en bærbar strømforsyning, er den mest vigtige ting at overveje, om adapteren vil være kompatibel med den bærbare computer. For at sikre kompatibilitet, er det nødvendigt at kende både mærke og model af den bærbare computer, før du køber en ny strømforsyning. Selvom adapteren kan have samme fabrikant som den bærbare computer, betyder det ikke garanteret kompatibilitet.

Bærbarcomputerfabrikanter laver mange forskellige modeller af bærbare computere, og ikke alle af dem har samme power adapter designs, så ikke alle adaptere vil passe ind i ladestikket. Vær sikker på at kontrollere, at den nye oplader passer rent fysisk ind i computeren Udover den fysiske form af ladestikket, er det også nødvendigt, at en computers strømforsyning leverer den rigtige mængde watt. Generelt vil større bærbare computere have brug for en højere watt end mindre bærbare computere, netbooks eller tablets. Det er vigtigt at få en strømforsyning med den rigtige watt, da det ellers kan påføre skader på computeren.

Den sikreste udskiftning af opladeren

Den sikreste måde at udskifte den bærbare computers strømforsyning, er ved at vælge en oplader, der er lavet af det samme selskab som computeren. Dette skyldes, at kun computerfabrikanten kender de præcise krav til strøm og adapteren specifikationer, der passer til den bærbare computer. For eksempel, har Dell bærbar computer en bestemt type strømforsyning, der nogle gange ikke vil arbejde med en Toshiba bærbar, og vice versa. Dette er dog kun tilfældet nogle gange, men det er vigtigt at have et øje for det, før man køber sin nye oplader.
Da adapterens primære formål er at levere den korrekte mængde spænding og strømstyrke til computeren, er dette det vigtigste at holde øje med. Du vil risikere at beskadige din computer hvis du tilfører en for høj spænding til din computer. Du må eksempelvis aldrig bruge en 20V oplader på din computer, hvis den er beregnet til 15V. Der er mange mennesker, der ser igennem fingre med dette, hvilket resulterer i, at deres batteri ikke holder i lige så lang tid som det burde. Strømstyrken, altså ampere, er knapt så vigtigt at holde øje med, da du blot skal være sikker på at den giver lige så mange eller flere ampere end den gamle oplader. Computeren finder selv ud af hvor meget den har behov for.

En kølig computer er en god computer

Når der er en god strømforsyning er det selvfølgelig også vigtigt at der er en god køling på computeren. Både stationære computere og bærbare computere døjer ofte med overophedning, når computeren er blevet brugt i noget tid. Nogle gange er det noget man selv kan ordne på få minutter, ellers kan det være man skal ud og kigge på noget nyt tilbehør til sin computer, der kan hjælpe en med at køle den ned.

Det, som ofte er problemet når en computer overopheder, er støv, som er kommet ind imellem de forskellige komponenter og køleren kan derfor ikke følge med. For at løse dette problem, skal man blot skrue nogle få skruer op, så man kommer ind til støvet, og derefter støvsuge computeren. Man skal sørge for at støvsugeren er skruet ned på meget svag styrke, da hardwaren i computeren let går i stykker.

Ekstern bærbar køler

Hvis ikke dette løser problemet er der heldigvis en masse andre muligheder man har. Hvis man eksempelvis har en bærbar computer, som bliver ved med at overophede, kan få fat i Cooler Master Notepal eller produkter lignende disse. Dette er en ekstern enhed som du sætter under din computer, som så vil køle din computer ned med de ekstra kølere som den eksterne enhed indeholder. Der findes mange forskellige kølerenheder som disse og vi tilbyder her hos Føniks Computer et stort udvalg af disse, da vi kender til frustrationen man får ved en overophedet computer.

Bærbare computers hukommelse

Hvis din bærbare computer har kørt langsomt på det sidste eller kæmper for at skifte fra program til program, er problemet måske at din RAM kapacitet er ved at være udkørt. Hvis dette er noget som sker ofte, har du helt sikkert vokset fra størrelsen af RAM på din maskine, og det er tid til en opgradering. Laptop hukommelse opgraderinger har et ry for at være en smule dyrere end opgraderinger på stationære computere, men udgifterne til hukommelse er faldet i de senere år. Da teknologien har udviklet sig så meget inden for de seneste år, kan man producere RAM til bærbare computere billigt og derfor også sælge det til omkring samme pris som til stationære computere. Den vigtigste ting om bærbare computers hukommelse er først at forstå, hvad slags hukommelse din bærbare computer tager, så du ikke kommer til at lave dig et fejlkøb.

Let at installere

Bærbare computere fremstillet i de sidste par år kører på DDR3 RAM, men meget billige bærbare computere og bærbare computere, der er et par år gamle kører sandsynligvis på den lidt ældre DDR2-hukommelse. DDR2 kører med en højere clock rate end DDR, og DDR 3 kører endnu højere. Den bærbare computers hukommelse kan normalt tilgås via en lille dør, som kan skrues ind på siden eller i bunden af den bærbare computer. Når dette er tilfældet, kan man med meget lidt besvær skifte og opgradere hukommelsen på sin bærbare computer; bare skubbe eller klikke det nye modul på plads. Der er dog nogle bærbare computere, som ikke har samme lette adgang til hukommelsen, og man kan derfor ikke bare gøre det i løbet af nogle få minutter. For dem der ikke ved, hvordan man gør det ordentligt, kan det anbefales at tage den bærbare computer til en uddannet tekniker eller søge efter hjælp fra bekendte som ved meget om dette.

Det skal siges, at man i de fleste tilfælde ikke kan bruge sine RAM til bærbaren i den stationære computer og omvendt. De forskellige RAM har også forskellige størrelser og passer derfor ikke sammen.

Broen til fortidens computere

En dockingstation er en bro til fortiden for mange nyere computere. Det er en anordning man kan tilslutte den bærbare computer for at få ekstra funktionalitet, såsom adgang til printere, mus, scannere, eksterne skærme, tastaturer og eksterne harddiske. Alle disse perifere enheder kan sættes i docken, og så når brugeren forbinder den bærbare computer, kan personen få adgang til alle de eksterne enheder uden at skulle sætte hver enkelt i computeren. Dette kan især være nyttigt, hvis den bærbare computer har et minimalt antal USB-eller FireWire-porte.

Man skulle tro at de fleste nyere bærbare computere har mere end nok af USB- eller FireWire porte til normal forbrug, hvilket også i nogen grad er tilfældet. Men der er ikke nogen tvivl om, at en dockingstation kan give en mere fleksibilitet, ved at have alting sat sammen med en enkelt enhed. Mange ting vil blive lettere med et dockingstation, og de kan være specielt nyttige til gamere, da de ofte har mange forskellige computerenheder som man gerne vil have sat til sin bærbare computer hurtigt.

Covers, der sparer dig penge

Når man køber tilbehør som dockingstationer, er ens primære fokus at give computeren mere funktionalitet. Det samme gælder når man køber flere RAM til ens computer. Men der er også utroligt meget tilbehør man kan købe, som giver brugeren mere sikkerhed og ro i maven. Et godt eksempel på dette er tasker til bærbarer og IPad og tablet covers. Da man ikke vil risikere, at ens dyrebare computer, tablet eller IPad går i stykker hvis man kommer til at tabe den, kan det være en meget god ide at investere i dette beskyttende tilbehør.

Det er specielt covers til IPads og tablets som har fokus på at beskytte produktet. Når man har været ude og bruge en del penge på et produkt, som er relativt skrøbeligt, kan det kun anbefales, at man får sig et godt cover til produktet. Hvis man kommer til at tabe sin IPad eller Tablet, vil det stødabsorberende cover hindre meget af den skade, som kommer fra faldet. Derudover er der også meget fokus på at alle covers til IPads og tablets, ikke ødelægger det praktiske og lette ved en IPad eller en tablet. Det er stadigt let for dig at pakke din tablet ned i tasken efter brug, og din tablet bliver endda også mere behagelig at manøvrere når den er fremme, da man får flere muligheder. Ved de fleste covers til tablets og IPads kan man nemlig sætte sit produkt ned i en hak, så den kan stå op af sig selv, når man gerne vil se en lille video, uden at skulle holde den selv. Covers fås også i mange forskellige designs og modeller, hvilket giver en mulighed for at personificere ens produkt en anelse mere.

Fleksibilitet med computertaske

En computertaske kan have utroligt mange forskellige designs og modeller, som kan være grunden til hvorfor man har valgt lige netop den taske man har valgt. Nogle computertasker er ganske enkle, hvor der kun er plads til den bærbare computer og det, der nu hører til. Disse tasker er utroligt gode, hvis man gerne vil have en nem måde at transportere computeren, hvis man ofte rejser med computeren og ikke andet. Disse slags computertasker kaldes for sleeves, som kan fås i mange forskellige materialer, alt efter hvad man foretrækker. På mange måder fungerer sleeves ligesom covers til IPads og tablets, da de ikke får computeren til at fylde meget mere og computeren bliver beskyttet. Ligesom med covers til IPads og tablets kan man eksempelvis vælge sit sleeve i læder hvis det er det look man bedst kan lide.

Den traditionelle taske

Hvis man gerne vil have mulighed for at have flere ting end bare sin computer i sin computertaske, er der selvfølgelig også mange tasker, der har plads til dette. Da der er utroligt mange mennesker, som bruger deres computere i skole og på arbejde, kan det være meget praktisk, at der er plads til at komme mange flere ting ned i tasken. Man kan derfor få en del computertasker som man bærer med skuldrene, da det er mest behageligt at bære den fyldte taske med skuldrene frem for armene.

Det er endda også muligt at anskaffe sig computerkufferter, der har hjul. Disse slags tasker er perfekte til dig, som er meget på farten, og har brug for tøj og andre ting i din taske. Blandt mange andre producerer den kendte computerfabrikant Acer også disse slags tasker. Hvis man ikke kan nøjes med en computertaske, kan det være en god idé at overveje om en kuffert med hjul, beregnet til at opbevare computere, er svaret.

Et øje for kvalitet

Lige meget hvad for noget tilbehør til sin bærbare computer man søger, så er det en god idé at have et øje for kvalitet. Ved at følge nogle af de råd, der er givet i dette blogindlæg, kan man hindre mange problemer og sørge for at computeren kan holde i længere tid. Når der skal købes nyt udstyr og tilbehør til den bærbare computer, er det en god idé at læse meget om hvad du skal købe, og hvad der anbefales. På den måde vil du undgå mange problemer med dit køb.