Asus bundkort og grafikkort er indbegrebet af kvalitet

Oprettet: 06-06-2017

Asus startede det hele ud med at producere bundkort, og den dag i dag er de stadig en af de førende producenter af bundkort og grafikkort. Her blogger Føniks Computer om bundkort og grafikkort fra Asus og om kortenes specifikationer og komponenter.

Hvis du søger efter et nyt bundkort eller grafikkort, så er Asus helt sikkert et firma, du bør tjekke ud. Du kan læse nærmere om deres produkter på nedenstående link og læse mere om Asus bundkort og grafikkort her på siden.

Køb Asus bundkort

En flyvende udvikling

Asus blev grundlagt i 1989 i Taiwan af fire venner, som tidligere havde arbejdet hos Acer. Navnet Asus stammer fra ordet Pegasus, som er den flyvende hest fra græsk mytologi. De brugte dog kun de sidste fire bogstaver i ordet for at opnå en højere position, når der blev listet alfabetisk.

Tilbage i 1989 stod Taiwan ikke særlig stærkt på det elektroniske marked, slet ikke så stærkt som de gør i dag. De havde meget få medarbejdere og var en ydmyg virksomhed, der primært fokuserede på bundkort. I dag er de vokset til Taiwans førende teknologivirksomhed og har mere end 12.500 medarbejdere ansat på verdensplan. De har udviklet sig til at producere al slags computer hardware og elektronikprodukter såsom computere, skærme, mobiltelefoner og meget mere. Dog har de ikke stoppet produktionen af grafikkort og bundkort, og med Asus' store erfaring på dette område er man sikker på at få et fantastisk produkt, når man køber hos dem.

Computerens rygrad

Et bundkort er computerens rygrad og den centrale enhed i alle computere. Til bundkortet tilsluttes alle andre komponenter såsom CPU'en, RAM-hukommelsen, harddisken, grafik- og lydkortet med mere. Også eksterne hardware enheder såsom mus og tastatur tilsluttes bundkortet, så det er denne enhed, der muliggør computerens virke.

Før opfindelsen af bundkortet bestod en computer af mange små printplader, som hver især indeholdte en komponent som fx CPU'en eller hukommelsen. I løbet af slut 80'erne og 90'erne blev det mere økonomisk at flytte nogle af disse funktioner og samle dem på et bundkort, og det blev muligt at forbinde eksternt hardware som mus og tastatur til den personlige computer. I løbet af 90'erne kunne et bundkort indeholde alle nødvendige komponenter såsom lyd, grafik, lagring osv. Alt var altså med fordel blevet samlet på et kort i stedet for mange. Dette gav en større ydeevne og effektivitet.

Det kan dog være mere effektivt at erhverve sig et eksternt lydkort, hvis man vil opgradere lyden til sin computer, og et eksternt grafikkort hvis man vil have bedre grafik. De integrerede lyd- og grafikkort fungerer fint, men hvis du outsourcer arbejdet fra bundkortet til et eksternt kort, så får du en højere ydeevne på din computer.

Krystalklar grafik

Grafikkortet er den komponent i computeren, som beregner billedet, der vises på skærmen. Typisk består et grafikkort af en GPU, et kølersystem, en video BIOS og et hukommelseskort. Dets output muligheder består typisk af en VGA udgang for analoge video-signaler og en DVI udgang for digitale video-signaler, hvis du vil sende et signal til en digital skærm såsom LCD og plasma-skærme.

Et grafikkort kan både være en fast del af computerens bundkort eller købes som et separat kort, der tilsluttes bundkortet. De eksterne grafikkort arbejder væsentligt hurtigere end de integrerede kort, og de er specielt egnede til at køre computerspil, der kræver høj grafisk ydelse, og hvis du ønsker at køre med flere skærme samtidigt. Et eksternt grafikkort har sin egen RAM og kølingsystem og er designet specielt til at skabe god grafik, hvilket bundkortet så ikke behøver at gøre. Nogle af de bedste grafikkort tilbyder evner som 3D grafik, forbedret 2D grafik, TV output og muligheden at tilkoble flere skærme.

 

Køb Asus grafikkort

ASUS bundkort og grafikkort

Når du skal vælge et bundkort, er det vigtigt at overveje, hvad du primært skal bruge din computer til. ASUS har en lang række bundkort med forskellige fokus og evner. De har fx deres ROG-serie, som egner sig specielt til seriøse gamere, der ønsker et bundkort med fantastiske lydkvaliteter, så alle detaljer kan blive hørt og en uovertruffen grafik. For et mere allround bundkort kan du finde deres TUF-serie, som er pålidelige og solide bundkort, der er kompatible med alle slags systemer, og som kører stabilt og sikkert i meget lang tid. Altså er det langtidsholdbare bundkort og en god investering for at få bedre ydeevne på din computer. Asus specialiserer sig inden for bundkort, så du er i sikre hænder, når du handler med dem.

Asus' grafikkort tillader dig at spille mere effektivt, mere støjsvagt og langt køligere. Deres ROG-serie af grafikkort blev oprettet for at levere det mest innovative hardcore hardware til seriøse gamere. Et godt grafikkort skal kunne give dig enestående grafik, som ikke lagger eller er pixeleret på nogen måde. Derudover er kølingsystemet også en vigtig komponent, fordi overophedning af kortet fører til langsommere ydeevne og dermed en hakkende og dårligere grafik. Der fås selvfølgelig også grafikkort, som primært henvender sig til video- og billedredigering, så der er et grafikkort fra Asus til alle, som ikke bare lever op til kundernes krav og forventninger, men leverer mere end det.