ASUS bærbare - Vælg den rigtige ASUS bærbare

Sidst opdateret: 10-07-2017 11:15:47
Oprettet: 06-06-2017

Står du og skal købe en ny bærbar, kan det være svært at vælge den rigtige model blandt de mange forskellige mærker, serier og modeller der findes på markedet i dag. I denne gennemgang vil vi kigge nærmere på forskellige serier og modeller fra producenten ASUS.

ASUS har igennem de seneste år udmærket sig ved at levere bedre og bedre bærbare computere i alle prisklasser. Kvaliteten af en ASUS bærbar er grundlæggende meget høj, både når det gælder hardwaren og design. Grundet komponenternes gode kvalitet, har bærbare computere fra ASUS også en lang levetid. Nogle producenter har desværre for vane, at spare på kvaliteten af de komponenter, de køber og sætter ind i deres produkter for derved, at minimere produktionsomkostninger og dermed skabe et større overskud på bundlinjen.

ASUS har den fordel, at de selv producerer mange af de komponenter, der sidder i deres bærbare computere. Derfor behøver ASUS ikke at gå på kompromis med kvaliteten for at være konkurrencedygtige på markedet.

ASUS bærbare findes i forskellige serier, der passer til forskellige arbejdsopgaver og hver serie indeholder en række forskellige modeller, hvor de primære forskelle ligger i de forskellige modellers ydeevne og hardware generelt. Denne forretningsstrategi fra ASUS gør, at du altid kan finde en ASUS bærbar, der passer til dit behov, uanset hvor krævende en arbejdsopgave, man skal bruge den til.

Asus bærbar

De fem serier vi vil kigge nærmere på i denne gennemgang, er således: ASUS F-serien, ASUS Gamer / ROG serien, ASUS Zenbook serien og ASUS pro business serien.

ASUS F serien – God allround multimedie bærbar

ASUS F serien kan måske betegnes som serien med gode standard bærbare til en helt igennem fair pris. Her får man en rigtig god ydelse i forhold til den lave pris. Til trods for priser i den lavere ende, får du med ASUS F serien, bærbare computere i moderne designs med en rimelig ydelse. ASUS F serien er en rigtig god allround skole / studie pc og opfylder langt de flestes krav dertil. Har du planer om at arbejde med ressourcekrævende grafiske programmer som f.eks. billedbehandling eller 3d modellering, vil dette dog presse modellerne i ASUS F serien betragteligt, og det anbefales derfor, at du vælger en af de større serier, som er beregnet til disse arbejdsopgaver. Foruden, at være en god studie bærbar, leverer F serien ligeledes en rigtig god multimedie oplevelse. Skal du høre musik eller se en film, klarer ASUS F serien også dette meget tilfredstillende.

ASUS Gamer / ROG serien – Til gaming på farten

Hvis man vil være en mobil gamer, kræver det som regel en bærbar, der har hardware, der er beregnet til at levere en høj ydeevne. Men det er ikke kun ydeevnen, der spiller en rolle når man skal vælge en bærbar til gaming. Hardwaren har det med at blive varm, når hardwaren presses, og især, når den arbejder hårdt i længere tid, hvilket ofte er tilfældet, når man gamer de nyeste spil på markedet. Den rette køling spiller derfor en stor rolle, når man vil bruge sin bærbar til gaming og selvom din bærbar godt kan trække nogle af de mest krævende og tunge spil, slider det ekstra hårdt på komponenterne, hvis disse udsættes for høj varme i længere tid. ASUS gamer bærbare har gennem årene gennemgået en større udvikling for netop at kunne levere en høj ydeevne, samtidig med at maskinen holdes på de rette temperaturer. ASUS gamer bærbare har længe været et af de bedste valg når det kommer til gaming, og de er kun blevet bedre siden ASUS i 2006 lancerede deres ROG serier. ROG står for ”Republic of gamers” og er et både vel- og anerkendt brand i gamerverdenen. Med gamer bærbare fra ASUS ROG gamer serie, vil du til enhver tid være sikret en god spiloplevelse. Udover et fantastisk kølesystem, er ASUS ROG gamer bærbarer generelt udstyret med de nyeste lynhurtige processorer, de nyeste grafikkort på markedet, de bedste RAM og overlegne kvalitets skærme, blot for at nævne nogle af de features, der gør ASUS ROG gamer bærbar en oplagt kandidat til gameren på farten.

ASUS Transformer book – En pc, en tablet, en pc… eller?

De fleste af os, som har eller har haft en tablet, har tit haft øjeblikke, hvor man ønskede ens tablet havde den samme funktionalitet som en bærbar. En tablet er dejlig mobil og kan hives frem og være nyttig stort set hvor som helst. Men den er desværre ikke en komplet afløser for en bærbar og man savner ofte et tastatur. Dette gælder især, hvis man skal skrive en længere tekst. Men hvad skal man gøre, hvis man ikke har lyst til at slæbe rundt på både en tablet og en bærebar computer samtidig? Dette har ASUS heldigvis også tænkt og således fundet på en fantastisk løsning. Med transformer book serien har ASUS lavet en perfekt sammensmeltning mellem en tablet og en bærbar.

Netop, fordi en ASUS transformerbook er født med Windows i stedet for Android eller Apples IOS, egner den sig specielt godt til at agere som en rigtig bærbar computer. ASUS transformer book kombineret med et tastatur giver den samme funktionalitet som en bærbar computer, men med muligheden for at skifte til tablet løsningen præcis når man vil.

ASUS Zenbook – Elegance og ydeevne i kombination

Hurtig, smuk og slank. Så nemt kan ASUS Zenbook serien beskrives. ASUS Zenbook serie kan på mange områder sammenlignes med Macbook Air modellerne fra Apple. Designet er simpelt, men smukt og forarbejdningen er ligeledes helt i top. En ASUS Zenbook har en såkaldt aluminium unibody, hvilket betyder, at skallen er lavet ud af et solidt stykke. Dette modvirker blandt andet knirke lyde, der tit og ofte kan komme på de sædvanlige plastik modeller, der er sat sammen af mange forskellige dele. Udover det smukke og stilrene design, betyder unibody i aluminium også, at vægten kan holdes på et ultra lavt niveau.

Med en ASUS Zenbook serien får du ligeledes en lækker kvalitets skærm, der leverer et fantastisk skarpt billede. Det gør det til en fornøjelse at sidde foran skærmen i dagligdagen i selv længere perioder. Den fantastiske skærm på ASUS Zenbook gør det også til en fornøjelse at se film eller streame serier.

På lydsiden er ASUS Zenbook også med helt fremme. På de nyere modeller, som f.eks. ASUS Zenbook UX305 modellerne, er stereo højtalerne designet af ingen mindre end Bang & Olufsen. De fleste af os kender med sikkerhed til B&O og deres høje kvalitet i deres produkter. Gode højtalere i en bærbar er for det meste en meget god indikator på, at der er tale om en rigtig god maskine, da det er detaljer som ordentlige højttalere, mange producenter ofte sparer på.

På trods af den utrolige kompakte størrelse, er ASUS Zenbooks, alt efter model, fyldt med den bedste hardware, så du får den bedste ydelse. Dette kan nemt på bag på mange folk og såmænd også de lidt mere erfarende pc brugere. Men det er ikke en hemmelig, at komponenterne i vores computere bliver mindre og mindre samtidig med deres ydeevne øges markant. ASUS Zenbooks er selvfølgelig ikke en undtagelse og er derfor spækket med de nyeste cpu’er og grafik chips på markedet. De nyere CPU’er som f.eks. Intel Core M serien er skrædder syet til bærbare løsninger og leverer derfor udover en stor processor kraft, også en lang batteri levetid grundet dets lave strøm forbrug.

ASUS Pro Business serien – pålidelige bærbarer til små og mellemstore virksomheder

ASUS har med ASUS Pro Business serien formået at lave en serie af arbejdsbærbare til små og mellemstore virksomheder, der rummer god ydeevne til en lav pris. For de fleste, er en arbejdscomputer noget der bare skal virke, og der må ikke opstå problemer i tide og utide. ASUS Pro Business er således designet til at være meget driftssikre og pålidelige. Foruden at være fremragende arbejdsheste, der trækker selv mere krævende programmer uden problemer, er prisen også i den favorable ende med startpriser omkring 5000 kr. Det betyder, at de fleste firmaer kan finde en model i ASUSPRO Business serien, der passer til netop deres budget og behov.

ASUS Pro Business serien byder også på et flot og stilrent design. Arbejdscomputere til firmaer har i mange år meget firkantede og klodsede at se på, da designet ikke har haft den afgørende betydning i valget af arbejdsbærbare. Her har fokus ofte været på de to andre afgørende parametre; pris og ydelse.

Tiderne skifter dog og i dag er det ikke kun pris og ydelse, der er afgørende parametre. Et velbalanceret og stilrent design betyder efterhånden også meget for mange firmaer, når de skal købe nye bærbare til firmaet.

I den seneste tid har producenterne set lyset og er begyndt at producere firmabærbare, som har alle tre parametre. I den forbindelse har ikke mindst ASUS set lyset, med deres fantastiske ASUS Pro Business serie, som udover at levere god ydeevne til en lav pris, også leverer et stilrent design, der går rent ind hos de fleste.