3 gode råd til køb af bærbar computer

Oprettet: 06-06-2017

Der er massevis af gode muligheder for at få fingrene i en fantastisk bærbar computer nu om dage. Herunder har vi samlet et par simple råd, som kan lede en i retningen af en perfekt bærbar computer, som vil tjene en godt i lang tid.

1: Køb ikke ”for meget”

Med dette forstås, at man ikke behøver at bruge flere penge på en bærbar computer, end hvad der er højest nødvendigt. Sandheden er, at man i dag kan få en særdeles god bærbar computer med specifikationer, som langt de fleste brugere vil finde mere end tilstrækkelige, for under 3500,-. I hvert fald hvis man ikke specifikt vil have fingrene i en MacBook.

Har man et uendeligt stort budget, så skal man naturligvis bare købe løs. Men i alle andre tilfælde, så er der kun gode grunde til at holde sig fra dyrere modeller, hvis ens behov til computeren ligger i den forholdsvis lette ende - såsom til Facebook besøg, Youtube film, Word-skriverier og lignende. Har man et behov, som er over dette, så er der naturligvis gode muligheder for at få en kraftigere model uden at give uendeligt meget ekstra. Skal man eksempelvis redigere store HD videoklip eller spille de nyeste computerspil, så skal man naturligt nok op i en højere prisklasse.

2: overvej en letvægtscomputer

Hvor meget skal man transportere sin computer rundt på en gennemsnitlig uge? Vælger man udelukkende en bærbar computer på baggrund af dens specifikationer (hukommelse, processorkraft, harddisk-kapacitet o. lign) uden at overveje computerens størrelse, kan man ofte ende med en meget stor model, som på ingen måde egner sig til at have med sig rundt. Derfor bør man som råd nummer 2 altid overveje, hvad ens behov for mobilitet er. Skal computeren stå på kontoret 95 % af tiden, så kan man sikkert godt vælge en af de større typer bærbare computere, der som udgangspunkt fås med kraftigere specifikationer i forhold til de mindre, når man skal købe en billig bærbar.

Er man dog ofte på farten, så er der særdeles god grund til, at vælge en mindre model. Det vil hurtigt blive en træls tjans at slæbe rundt på en bærbar med en 17’’ skærm. Specielt når markedet er som i dag. Der er nemlig gode muligheder for at få sig en billig bærbar, der passer perfekt ned i tasken, og som har ganske fornuftige specifikationer og vil egne sig perfekt til langt de fleste opgaver, som en gennemsnitlig bruger står overfor i hverdagen.

3: Vælg et design, som du er tilfreds med

En af tendenserne inden for bærbare computere i dag er, at forskellige modeller i samme prisklasse, fra forskellige producenter har meget ens specifikationer. Det er sandsynligvis samme sted de forskellige mærker bestiller både processor, RAM og harddisk fra. Så indmaden i computeren er altså ofte den samme. Dette resulterer i, at det overordnede billede af ”hvor meget computer man får for et specifikt beløb” ofte vil være meget ens over hele linjen. Når markedet ser ud på denne måde, så bliver det naturligvis andre faktorer, der bliver afgørende for præcis, hvilken model man ender med at købe. Og her kommer designet ind i billedet. En bærbar vil ofte være en forlængelse af ens personlighed, som man har med sig omkring i sin daglige færden, præcist som ens beklædning o. lign. er det. Råd nummer 3 er derfor en opfordring om at vælge en billig bærbar med et design, som man synes godt om. Hvis alle computere inden for en given prisklasse leverer nogenlunde samme ydeevne, så kan man ligeså godt lade øjnene træffe den endelige beslutning, hvis dette er den sidste og afgørende beslutning.

Gamer bærbare

Ultrabooks

Macbooks

Hele vores udvalg af bærbare computere