2013 Office pakke og 2010 Office pakke – hvad får man i de forskellige versioner?

Oprettet: 06-06-2017

Når man køber enhver version af Microsoft Office 2013 og 2010, skal man overveje præcist, hvilke programmer man har brug for, samt hvilke man kan undvære. Enhver Office Pakke er forsøgt sammensat, så den møder alle de behov, som målgruppen har. En Home & Student version af en 2013 Office Pakke inkluderer for eksempel både Word, Excel, PowerPoint og OneNote, men som standard ikke e-mail klienten Outlook.

Vi vil herunder kort gennemgå, hvad en række af de vigtigste 2013 Office pakker inkluderer, samt hvad man ikke får. På den måde er det forhåbentligt gjort lidt nemmere for dig at finde frem til præcist den 2013 Office pakke, som passer til dine behov. Alle de tilgængelige programmer, som kan fås til Office 2013, kan købes som tilføjelser, men har man mulighed for det, kan man jo ligeså godt vælge de nødvendige programmer fra start af.

Alle versioner af Office 2013 inkluderer grund-programmerne Word, Excel, PowerPoint og OneNote. Vi har nærmere beskrevet, hvad disse programmer gør, i vores artikel om Office pakken her.

Office 2010/2013 Home & Student

Home & Student er den billigste Office pakke på markedet, og henvender sig (som navnet antyder) til privatbrug. Denne Office pakke inkluderer alle standard programmerne, som også langt hen af vejen er dem, privatbrugere vil have brug for. Dette inkluderer skriveprogrammet Word, præsentationsprogrammet PowerPoint, Excel som bruges til regneark samt OneNote, som er et program til at dele noter og lignende over nettet imellem flere brugere.

Office 2013 Home og student

Hvad får man ikke?

For de fleste vil den vigtigste detalje ved en Home & Student Office pakke nok være, at man ikke får adgang til e-mail klienten Outlook, foruden en række af de andre ekstra programmer til Office 2013. Disse er Publisher, Access, InfoPath, Lync, Project og Visio. Præcist hvad disse mere ”snævre” programmer bruges til, vil vi ikke komme ret meget ind på i denne artikel. Som udgangspunkt gælder det ofte, at hvis man ikke kender til disse programmer, så er der en god chance for, at man heller ikke vil have brug for dem.

En anden vigtig detalje ved en Home & Student Office pakke er, at denne ikke må bruges til kommercielt brug. Skal man bruge Office pakker til medarbejderne på arbejdspladsen, så er det en af de professionelle pakker, man skal vælge.

Office 2010/2013 Home & Business

Indholdsmæssigt læner en Home & Business Office pakke sig meget op ad en Home & Student version. Der er dog to afgørende forskelle, der forklarer den noget højere pris. For det første inkluderer Home & Business det populære Outlook e-mail program. For det andet er det tilladt at bruge en Home & Business Office pakke til kommercielt brug, hvilket det som nævnt ikke er tilfældet med Home & Student. Office 2013 Home & Business er den mindste kommercielle version af Office 2013, og den egner sig perfekt til arbejdspladser, hvor man kun har brug for grundprogrammerne og Outlook e-mail klienten.

Office 2010/2013 Professional

Denne Office pakke er den næststørste af de mest udbredte på markedet. Foruden alle programmerne, man finder i lillebroderpakken Home & Business, får man adgang til to ekstra programmer, Publisher og Access.

Microsoft Publisher er et nemt program til at designe en række forskellige publikationer, som kan være alt lige fra vigtige forretningsdokumenter til fødselsdags– og julekort.

Microsoft Access er et dedikeret database program, som er designet til, at man nemt kan gemme store mængder data og senere hente disse ned igen.

Office 2013 Professional Plus

Professional Plus er den tungeste Office pakke på markedet, men så får man også alle programmerne til Office 2013 med undtagelse af Microsoft Project. Professionel Plus henvender sig i høj grad til firmaer, hvor man har brug for aldrig at skulle bekymre sig om, hvorvidt alle medarbejdere har adgang til alle de vigtigste typer software, man måtte have brug for.

Office 2013 Professional Plus inkluderer foruden alle programmerne, som man finder i de mindre versioner af Office 2013, to ekstra programmer, InfoPath og Lync.

Microsoft InfoPath er et program designet til hurtig udfyldelse af XML-baserede dokumenter såsom timesedler, forskellige typer bestillinger og forbrugsreporter. InfoPath er i høj grad et forretningsbaseret program til opgaver, hvor man har brug for hurtigt at kunne arkivere informationer og data og senere hurtigt at kunne hente dem frem igen.

Microsoft Lync er et smart lille messenger program, og det er afløseren til Microsofts ældre program Messenger. Microsoft Lync er en praktisk kommunikationsform til mindre beskeder på arbejdspladsen, og det kan både bruges over internettet eller internt på serveren.

Hvilken Office pakke skal jeg vælge?

Som det fremgår herover, er der en række forskellige versioner af Office 2013, man kan vælge. Præcist hvilken af disse man skal satse på, er et vurderingsspørgsmål. Som udgangspunkt anbefaler vi herfra den billige Home & Student Office pakke både på grund af prisen, men også fordi at den har stort set alle de programmer, man normalvis har brug for i hjemmet.

Skal man bruge en Office pakke til arbejdspladsen, så er der masser af muligheder for at få en Office pakke, som er skræddersyet til specifikke professionelle miljøer. Uanset om man vælger en af de mindre Office pakker eller den store Professional Plus pakke, får man en række anerkendte og særdeles brugbare programmer til kontoret.

Køb også Officepakkerne på andre sprog end dansk her.